Barn starkare när de klarat av en barnsjukdom!


"En förutsättning för att komma fram till nya insikter,
på detta som på alla andra områden, är först och främst att man övervinner egna fördomar
och befriar sig från färdiga föreställningar"

"Barnsjukdomarna mässling, röda hund och påssjuka är naturliga kriser i barnets utveckling med möjlighet att påverka barnet positivt både på kort och lång sikt"


"Det har aldrig rapporterats några allvarliga komplikationer med restsymtom hos de 10 000-tals barn med mässling som behandlats enligt den antroposofiska medicinen.
Läkare har i samband med mässling framför allt noterat framsteg i barnens utveckling.
Liknande erfarenheter gäller de två andra barnsjukdomarna."


"Barn i åldrarna upp till första klass visade i allmänhet tydliga tecken på mognadsprocess i samband med mässlingen. Det positiva sambandet sågs även hos äldre barn och ungdomar."


"I föreliggande studie framgår klart att mässlingen är en genomgripande sjukdom med möjlighet för barnet att genomgå en kroppslig och själslig mognadsprocess och som - rätt behandlad - inte ger allvarliga neurologiska komplikationer"

Vad jag kan läsa mig till, och vilket som också känns ganska självklart, så blir barn starkare både fysiskt och psykiskt efter att ha tagit sig igenom en barnsjukdom. En sjukdom som är till för att barn ska få stark immunförsvar och bli en stark individ.


"Det är sedan länge känt att cancerpatienter mer sällan haft barnsjukdomar"

"Motståndskraften inför andra sjukdomar tycks öka."

"Under mer än 50 års erfarenheter bland antroposofiska läkare av mässlingsbarn finns inga allvarliga komplikationer med resttillstånd rapporterade."


"Har de tekniska möjligheterna att framställa vaccin samt de enorma vinsterna för läkemedelsindustrin, överskuggat insikten om vissa sjukdomars grundläggande betydelse för människans utveckling?

Mycket talar för att människan måste få ha sina barnsjukdomar för att sedan med förnyade och stärkta krafter bättre kunna övervinna kommande svårigheter
- både kroppsligt, själsligt och socialt!"


Taget ifrån , http://www.2000taletsvetenskap.nu/gammalt/vetgen/vaccin.htm

Om jag verkligen måste välja, så väljer jag att mitt barn blir "naturligt sjuk" än att det får bestående men eller dör för att jag bestämde att barnet behövde vaccin.
punkt. slut.

Kommentera inlägget här :